VELUX Koepels en toebehoren

Een kille zolder of garage kan meer worden dan een plek vol dozen en oude spullen. Daglicht brengt elke ruimte tot leven, transformeer uw zolder of garage tot een functionele leefruimte, werkkamer of slaapkamer met de daglichtoplossingen van VELUX.

Koopt u een VELUX product, dan haalt u meer dan alleen daglicht en frisse lucht in huis. Met ruim 75 jaar ervaring in daglichtoplossingen is VELUX inmiddels een wereldwijd begrip geworden.

Kwaliteit zit in de details, VELUX producten zijn van alle gemakken voorzien en voldoen aan de hoogste normen van het Bouwbesluit. De beste materialen, hoge energie-efficiëntie en geluidsisolatie maken de VELUX koepels en aanverwante producten, duurzame en comfortabele daglichtoplossingen met een lange levensduur om een aangename leefomgeving en een gezond binnenklimaat te creëren.

Bijpassende lichtkoepel zonwering en plisségordijnen die eenvoudig te monteren zijn kunnen een kamer ingrijpend veranderen en voor een nog prettiger binnenklimaat zorgen.

Ervaar wat daglicht voor u kan doen. Wanneer u geen lichtkoepel kan monteren op een moeilijk te bereiken inpandige plek in huis, is de daglichtspot misschien voor u een welkome uitkomst om natuurlijk licht in huis te brengen.

Lichtkoepel met glas

VELUX hoog isolerende PVC opstand met ingebouwde HR++ beglazing, waarvan de buitenruit gehard en de binnenruit gelaagd is, welke wordt afgedekt met een bolle enkelwandige heldere of opale (melkglas) koepel van acrylaat of (voor nog meer veiligheid) polycarbonaat. Deze VELUX lichtkoepel is verkrijgbaar als vaste CFP variant of elektrische CVP met regensensor en radiografische wandschakelaar. De VELUX lichtkoepel met glas en afdekschelp is te monteren in een dakhelling van 0°- 15°.

Vlakglas koepel

VELUX vlakglas koepels zijn met hun hybride opstand gelijk aan de VELUX lichtkoepels maar dan afgedekt met een extra glaselement (3-voudige beglazing). Geen bolle afdekschaal maar een eigentijdse strakke vlakke glasplaat. Ook de vlakglas koepel is verkrijgbaar als vaste CFP variant of elektrische CVP met regensensor en radiografische wandschakelaar. De vlakglas koepel kan geplaatst worden in een dakhelling tussen 0°- 15°, maar voor een goede afwatering, waardoor vuil minder snel kans maakt om uw uitzicht te bederven, raden wij u aan om de opstand onder een dakhelling van minimaal 5° te plaatsen.

Gebogen glas koepel

VELUX gebogen glas koepels zijn met hun hybride opstand gelijk aan de VELUX lichtkoepels maar dan afgedekt met een extra gebogen glaselement (3-voudige beglazing). Geen bolle afdekschaal of vlakke glasplaat die onder 5° gemonteerd moet worden, maar een elegante kras- en slagvaste gebogen glasplaat waarbij water en vuil beter wordt afgevoerd. Ook de gebogen glas koepel is verkrijgbaar als vaste CFP variant of elektrische CVP met regensensor en radiografische wandschakelaar. De gebogen glas koepel kan geplaatst worden in een dakhelling tussen 0°- 15°.

VELUX Daktoegangskoepel met glas

Een daktoegangskoepel CXP van VELUX is met behulp van gasveren handmatig tot 60° te openen. Deze lichtkoepel is meer dan alleen een inspectieluik. Door zijn hybride opbouw van HR++ gelaagde binnenruit, geharde buitenruit en opstand in één, verkrijgt deze VELUX daktoegangskoepel combinatie niet alleen een hoge geluidsreducerende- en isolatiewaarde, maar is ook zo inbraakvertragend dat deze voldoet aan weerstandsklasse-2 en in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

De opstand van PVC is voorzien van extra brede kamers die opgevuld zijn met polystyreenschuim en voldoet aan de hoogste isolatienormen. Net als de VELUX dakramen zijn ook de koepel opstanden voorzien van een aftimmergroef om een perfecte aansluiting met de binnenafwerking te verkrijgen. Het geheel wordt afgedekt door een heldere of opale (melkglas) bolvormige enkelwandige lichtkoepel van acrylaat of (voor nog meer veiligheid) polycarbonaat.

De VELUX lichtkoepel met glas en afdekschelp is te monteren in een dakhelling van 0°- 15°.

FMG Plisségordijn elektrisch bediend

Het op netstroom aangedreven lichtdoorlatend plisségordijn kan rechtstreeks op een elektrisch bediende VELUX koepel type CVP worden gemonteerd. Voor montage op een vaste VELUX koepel type CFP heeft u een bedieningssysteem KUX 110 nodig om het gordijn te bedienen.

FSK Verduisterend plisségordijn op zonne-energie

Het op SOLAR aangedreven verduisterend dubbel plisségordijn wordt incl. radiografische wandschakelaar geleverd en kan zonder toevoeging van netstroom of bedieningssystemen worden geplaats op zowel vaste CFP als elektrisch bediende CVP koepels van VELUX. Het dubbele plisségordijn zorgt in gesloten toestand voor een extra isolatie tot wel 25%. Dit gordijn is niet toepasbaar op lichtkoepels met een opale schaal!

FMK Verduisterend plisségordijn elektrisch bediend

Het op netstroom aangedreven verduisterend dubbel plisségordijn kan rechtstreeks op een elektrisch bediende VELUX koepel type CVP worden gemonteerd. Voor montage op een vaste VELUX koepel type CFP heeft u een bedieningssysteem KUX 110 nodig om het gordijn te bedienen. Het dubbele plisségordijn zorgt in gesloten toestand voor een extra isolatie tot wel 25%.

MSG Buitenzonwering op zonne-energie

De op SOLAR aangedreven buitenzonwering wordt incl. radiografische wandschakelaar geleverd en kan zonder toevoeging van netstroom of bedieningssystemen worden geplaats op zowel vaste CFP als elektrisch bediende CVP koepels van VELUX. De buitenzonwering met lichtdoorlatend, vuilafstotend glasvezeldoek kan de zonnewarmte tegenhouden tot wel 76% en in combinatie met een plisségordijn tot wel 88%. Dit gordijn is niet toepasbaar op koepels met een opale schaal of de Vlakglas koepels

Op de CSP rookventilatie- en CXP daktoetredingskoepels kunnen geen raamdecoratie of zonwering worden gemonteerd!