VELUX glaskoepels

Met een koepel van VELUX haalt u meer dan alleen een koepel in huis. Door zijn hybride opbouw van HR++ gelaagde glasplaat en opstand in één, verkrijgt deze koepel combinatie niet alleen een hoge isolatiewaarde, maar is ook zo inbraakvertragend dat deze in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen en hierdoor voldoet aan weerstandsklasse-2. Alle VELUX lichtkoepel opstanden zijn van PVC en voorzien van extra brede kamers die opgevuld zijn met polystyreenschuim, waardoor zij voldoen aan de hoogste isolatienormen. Net als de VELUX dakramen zijn ook de koepel opstanden voorzien van een aftimmergroef om een perfecte aansluiting met de binnenafwerking te verkrijgen. Als één van de weinige fabrikanten, heeft VELUX een assortiment gordijnen en zonwering die uitstekend aansluiten op de VELUX koepels.

Lichtkoepel met glas

VELUX hoog isolerende PVC opstand met ingebouwde HR++ beglazing, waarvan de buitenruit gehard en de binnenruit gelaagd is, welke wordt afgedekt met een bolle enkelwandige heldere of opale (melkglas) koepel van acrylaat of (voor nog meer veiligheid) polycarbonaat. Deze VELUX lichtkoepel is verkrijgbaar als vaste CFP variant of elektrische CVP met regensensor en radiografische wandschakelaar. De VELUX lichtkoepel met glas en afdekschelp is te monteren in een dakhelling van 0°- 15°.

Vlakglas koepel

VELUX vlakglas koepels zijn met hun hybride opstand gelijk aan de VELUX lichtkoepels maar dan afgedekt met een extra glaselement (3-voudige beglazing). Geen bolle afdekschaal maar een eigentijdse strakke vlakke glasplaat. Ook de vlakglas koepel is verkrijgbaar als vaste CFP variant of elektrische CVP met regensensor en radiografische wandschakelaar. De vlakglas koepel kan geplaatst worden in een dakhelling tussen 0°- 15°, maar voor een goede afwatering, waardoor vuil minder snel kans maakt om uw uitzicht te bederven, raden wij u aan om de opstand onder een dakhelling van minimaal 5° te plaatsen.

Gebogen glas koepel

VELUX gebogen glas koepels zijn met hun hybride opstand gelijk aan de VELUX lichtkoepels maar dan afgedekt met een extra gebogen glaselement (3-voudige beglazing). Geen bolle afdekschaal of vlakke glasplaat die onder 5° gemonteerd moet worden, maar een elegante kras- en slagvaste gebogen glasplaat waarbij water en vuil beter wordt afgevoerd. Ook de gebogen glas koepel is verkrijgbaar als vaste CFP variant of elektrische CVP met regensensor en radiografische wandschakelaar. De gebogen glas koepel kan geplaatst worden in een dakhelling tussen 0°- 15°.